ua en ru

Україна і Туркменістан відновили переговори про авіасполучення

Україна і Туркменістан відновили переговори про авіасполучення Фото: Андрій Пивоварський

Київ продовжив дозвіл на польоти для туркменської авіакомпанії до 23 серпня

Україна і Туркменістан відновили переговори про авіасполучення між країнами. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства інфраструктури України.

"13 серпня Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський провів робочу зустріч з послом Туркменістану в Україні пан Нурберди Аманмурадовим для обговорення ситуації навколо авіасполучення з Туркменістаном. У зустрічі також брав участь т.в.о. голови Державіаслужби Микола Мельниченко", - йдеться в повідомленні.

Після тривалої дискусії сторонам вдалося домовитися, що питання авіаційного сполучення з Туркменістаном буде вирішуватися на дипломатичному рівні, а Державіаслужба продовжить дозвіл на виконання польотів авіакомпанії "Туркменховайоллари" за маршрутом Київ - Ашгабат до 23 серпня 2015 р.

За цей час сторони домовляться про паритетних умовах для авіаперевізників.

Нагадаємо, цього тижня стало відомо, що Державна авіаційна служба анулює дозвіл на польоти Київ - Ашхабад для туркменської компанії "Туркменховайоллари" з 16 серпня. Дозвіл було анульовано на підставі того, що туркменська авіакомпанія експлуатує повітряну лінію Київ-Ашхабад в односторонньому порядку, що суперечить угоди. У свою чергу Туркменістан не надав дозвіл на політ в Ашхабад для МАУ.