ua en ru

Україна та Туркменістан підписали угоду про співробітництво у аграрному секторі

Україна та Туркменістан підписали угоду про співробітництво у аграрному секторі Фото: Олексій Павленко

Українсько-туркменське співробітництво в аграрному секторі має значний потенціал

Україна та Туркменістан підписали угоду про співробітництво у галузі сільського господарства. Документ підписали міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко та Міністр сільського господарства Туркменістану Ч.Чариєв, повідомляє прес-служба відомства.

Як повідомляється, під час візиту до Туркменістану Павленко заявив, що українська сторона зацікавлена в активізації двостороннього діалогу та подальшому розвитку співпраці в аграрному секторі між Україною та Туркменістаном. Міністр також зауважив, що під час переговорів було обговорене широке коло питань співпраці в галузі сільського господарства між країнами.

"Ми впевнені, що українсько-туркменське співробітництво в аграрному секторі має значний потенціал", - сказав Павленко.

Як повідомляється, угода забезпечить взаємний обмін інформацією, досвідом та новітніми технологіями у галузі сільського господарства, зміцнить двостороннє співробітництво на основі взаємної вигоди, взаємоповаги та суверенної рівності.

"Підписання угоди про співпрацю дасть можливість значно розширити обсяги української продукції, що поставляється до Туркменістану. Ми розвиватимемо співробітництво між нашими країнами в таких основних напрямках: вирощування сільськогосподарських культур; наукова інновація і запровадження передових технологій в сільськогосподарське виробництво; переробка сільськогосподарської продукції; підготовка та обмін спеціалістами та інше", - наголосив Павленко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна і Туркменістан домовилися про створення Ради з промислової політики.