ua en ru

Україна вимагає притягнути міжнародні організації до контролю екологічної ситуації в ОРДЛО

Україна вимагає притягнути міжнародні організації до контролю екологічної ситуації в ОРДЛО Фото: Геннадій Зубко (kmu.gov.ua)

Зокрема, є проблема підтоплення шахт на тимчасово окупованій території

Україна вимагає притягнути міжнародні організації до контролю екологічної ситуації на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, передає "5 канал".

"Є екологічна небезпека з точки зору тимчасово окупованої території Донецької та Луганської областей, про це ми декілька разів піднімали питання у Європейському союзі та Європарламенті… Те, що відбувається з тієї сторони, дійсно, є сьогодні підтоплення шахт, воно впливає на нашу територію і є екологічна загроза. Але питання в тому, що вона буде збільшуватися, якщо нічого не робити… просимо та вимагаємо залучити всі міжнародні організації для того, щоб контролювати екологічну ситуацію з того боку… Є певна загроза у "сірій зоні", це лінія зіткнення, там де постійно відбуваються бойові дії, і тут ми розуміємо, якщо не виконуватимуться Мінські угоди, то нам потрібно залучати резервні лінії", - розповів віце-прем'єр.

Нагадаємо, перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко заявила, що якщо на окупованому Донбасі виникне екологічна катастрофа, вона досягне і Російської Федерації.