ua en ru

Україна протягом тижня оголосить конкурс на залучення західної компанії до управління митницями

Україна протягом тижня оголосить конкурс на залучення західної компанії до управління митницями Фото: Арсеній Яценюк

На оголошення конкурсу залишився тиждень

Україна через тиждень оголосить конкурс на залучення західної компанії до управління низкою митниць. Про це сьогодні, 4 листопада, в ході засідання Кабінету міністрів України заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наскільки мені відомо, у нас залишився тиждень для того, щоби оголосити конкурс на залучення західної компанії до управління низки українських митниць", - сказав Яценюк.

На його переконання, залучення до управління українськими митницями іноземної компанії дасть можливість побороти корупцію, побачити реальні доходи з цих митниць і розповсюдити такий експеримент на територію всієї України.

Крім того, голова Державної фіскальної служби (ДФС) Роман Насіров повідомив, що ДФС підготує критерії відбору компаній для управління українськими митницями і оголосить про початок конкурсу на наступному тижні.

"До кінця наступного тижня.. Ми вже звернулися до наших іноземних колег допомогти нам розробити дуже прозорі умови для тендеру, щоб цей тендер був зрозумілий, прозорий, щоб у ньому брали участь ті компанії, які найкращі, які ми можемо залучити до нашого процесу... До кінця наступного тижня", - повідомив Насіров.

Нагадаємо, в Україні Державна фіскальна служба буде істотно скорочена, податкова міліція ліквідована, а на митниці - запроваджено єдиний стандарт.