ua en ru

Україна стане провайдером інформації Європейського бізнес-реєстру, - Мін'юст

Найближчим часом Україна стане провайдером інформації Європейського бізнес-реєстру (ЄБР). Про це повідомляє прес-служба Міністерства юстиції України (Мін'юст).


Згідно з повідомленням, у країн-членів ЄБР, які є дистриб'юторами інформації, можна буде отримати дані про українських підприємствах з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.


"Після напруженої роботи і вирішення значної кількості проблем технічного, юридичного та організаційного характеру ми запускаємо сервіс, давно очікуваний українськими бізнес-колами, які співпрацюють з європейським бізнесом, і торговими представниками України", - зазначив голова Державної реєстраційної служби України (Держреєстр) Дмитро Ворона.

Він також додав, що відтепер європейський бізнес зможе отримувати інформацію про українських колег ічерез це вітчизняний бізнес буде зацікавлений у прозорості та відкритості, а з іншого боку - так само українські підприємці зможуть отримувати інформацію про своїх європейських партнерів.

"Ми будемо першим провайдером інформації Європейського бізнес-реєстру серед країн СНД, обігнавши Польщу, Угорщину і Румунію", - підкреслив Дмитро Ворона.