ua en ru

Україна стала членом всесвітнього LNG - клубу

Вступ України до клубу відбувся 16 листопада на ХІІ Всесвітньому LNG - саміті в Римі, де українська делегація на чолі з головою Координаційної ради Національний проект "LNG - Термінал" Віталієм Дем'янюком презентувала зазначений проект і вперше заявила про свою участь у цьому ринку, повідомляє прес- служба Кабінету міністрів України.
"Для нас участь України у Всесвітньому саміті LNG - клубу - це знакова подія. Нарешті зустрілися два ринки: один світовий ринок LNG, а інший - внутрішній ринок України та країн Центрально-Східної Європи, чого раніше ніколи не було. Треба зазначити, що вступ Україна в всесвітній "LNG - клуб" - це ще один практичний крок України на шляху до енергетичної незалежності ", - зазначив голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Україні Владислав Каськів.
"Поява Україна на світовому ринку скрапленого газу відкрила його гравцям нові можливості розширення ринку експорту газу, які вони раніше не розглядали. Зокрема, компанії з ближнього сходу, які є лідерами ринку LNG, зацікавилася можливістю поставок газу в Україну", - сказав Дем'янюк.
Вступ України до всесвітнього LNG - клуб дозволить сформувати довгострокові і вигідні партнерства з учасниками ринку при втіленні в життя національного проекту "LNG - Термінал" - будівництво терміналу зрідженого газу на узбережжі Чорного моря,
На LNG - саміті розглядалися питання про задоволення потреб внутрішнього ринку через LNG, потенційні нові зростаючі ринки та їх вплив на бізнес, а також - світовий попит і роль Європи у глобальній перспективі ринку скрапленого газу.