ua en ru

Україна і США підписали угоду про кредитні гарантії на 1 млрд дол

Україна і США підписали угоду про кредитні гарантії на 1 млрд дол Фото: Наталія Яресько

Від України у підписанні угоди брала участь міністр фінансів Наталія Яресько

Україна і США підписали Угоду про надання кредитних гарантій Україні на суму 1 млрд доларів США, передає кореспондент РБК-Україна.

Підписали Угоду про надання кредитних гарантій від України, міністр фінансів України Наталія Яресько, від Уряду США - посол США Джеффрі Пайетт і директор місії USAID - Джед Бартон.

"Наш уряд є повністю відданим виконанню, як раніше, так і сьогодні, важливих критеріїв для отримання цього міжнародного фінансування - боротьба з корупцією, стабілізація наших фінансів, збільшення нашої енергетичної незалежності і побудова прозорої, процвітаючої та демократичної України - це ключові цілі та абсолютні пріоритети для нашого уряду, для нашої країни", - зазначила Яресько після підписання Угоди про надання кредитних гарантій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США з початку конфлікту на Донбасі надали Україні близько 450 млн дол. Про це заявив віце-президент США Джозеф Байден у ході Міжнародної донорської конференції в підтримку України. "Звертаємося до всього світу допомогти Україні нести цей тягар. Два дні тому ми оголосили про виділення Україні додатково 18 млн дол. гуманітарної допомоги - всього 43 млн дол. від початку конфлікту. В цілому ми надали близько 450 млн дол. допомоги від початку цього конфлікту, в доповнення до 1 млрд дол. довгострокових гарантій минулого року", - повідомив Байден.

Тоді ж він анонсував надання Україні ще 1 млрд дол. "Рішення про ще 1 млрд дол. довгострокових гарантій буде остаточно прийнято в найближчі дні, і ще 1 млрд дол. - наприкінці цього року, якщо Україна і далі буде йти шляхом реформ", - заявив віце-президент США.