ua en ru

Україна і США підписали договір про "відкрите небо"

Україна і США підписали договір про "відкрите небо" Фото: Андрій Пивоварський

Угода передбачає зняття обмежень щодо кількості авіаперевізників з кожної сторони, рейсів та географії польотів

Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський і державний секретар США з питань економічного зростання, енергетики і навколишнього середовища Кетрін Новеллі сьогодні, 14 липня, підписали договір про "відкрите небо" між Україною та США. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства інфраструктури.

Угода передбачає зняття обмежень щодо кількості авіаперевізників з кожної сторони, рейсів та географії польотів.

Зокрема, документом вводяться наступні зміни у повітряному сполученні між Україною та США:

- знімаються обмеження по пунктах відправлення/призначення на територіях обох держав через будь-які проміжні пункти та пункти за межами;

- надається можливість авіакомпаніям обох сторін виконувати польоти з правом п'ятої свободи (право приймати на іноземній території пасажирів, що прямують на територію будь-якої третьої держави, а також адресовані туди ж вантаж і пошту і право висаджувати пасажирів і вивантажувати вантаж і пошту, які направляються з будь-якої території);

- встановлюється довільна частота і ємність повітряних перевезень авіаперевізниками обох сторін;

- дозволяється самостійне наземне обслуговування в аеропортах.

"Цим документом ми надали авіаперевізникам можливість пропонувати пасажирам і відправникам вантажів різноманітні варіанти обслуговування, розробляючи нові і конкурентоспроможні тарифи. Відтепер лише економічні важелі і питання авіаційної безпеки будуть формувати цей ринок", - заявив Пивоварський.

Нагадаємо, Президент США Барак Обама на зустрічі з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком пообіцяв зберегти санкції проти Російської Федерації до виконання мінських угод.