ua en ru

Україна та США здійснять спостережний політ над територією РФ

Україна та США здійснять спостережний політ над територією РФ Україна та США здійснять спостережний політ над територією РФ і Білорусі

Місія США з участю представників України з 30 березня по 4 квітня 2015 р. здійснить спостережний політ над територією Росії та Білорусі. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони РФ.

Як розповів начальник національного Центру по зменшенню ядерної небезпеки Сергій Рижков, політ пройде в рамках реалізації міжнародного Договору з відкритого неба. Місія здійснить політ на американському літаку спостереження ОС-135В.

У ході виконання польоту за узгодженим маршрутом російські фахівці на борту літака будуть контролювати суворе дотримання узгоджених параметрів польоту та застосування передбаченої договором апаратури спостереження.

"Літак спостереження ОС-135В відноситься до класу літаків, не призначених для застосування будь-якої зброї. Літак і встановлена на ньому апаратура спостереження (аэрофотоаппараты) пройшли міжнародне огляд, в якому взяли участь та російські фахівці, що виключає використання технічних засобів, не передбачених Договором з відкритого неба", - зазначили в Міноборони.

Нагадаємо, в кінці лютого 2015 р. Ростовська область РФ була проінспектована військовими експертами з Нідерландів.