ua en ru

Україна і США домовилися поглиблювати взаємодію з впровадження реформ

Україна і США домовилися поглиблювати взаємодію з впровадження реформ Фото: Володимир Гройсман (rada.gov.ua)

Сторони обговорили питання співробітництва з міжнародними фінансовими організаціями

Україна і США домовилися поглиблювати взаємодію щодо впровадження реформ та реалізації спільних проектів в економіці. Про це сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з помічником держсекретаря США з питань Європи і Євразії, передає "Урядовий портал".

Зазначено, що Україна розраховує на серйозну допомогу і підтримку запроваджених реформ і подолання зовнішніх викликів з боку уряду США.

"Ми вийшли на новий рівень вирішення проблем. І тому нам будуть потрібні дещо інші за обсягом ресурси. Якщо раніше нам потрібні були кошти на стабілізацію ситуації в державі, то сьогодні ми говоримо про підтримку впровадження змін - у освіті, охороні здоров'я в інших сферах. І ми хочемо отримати результат", - сказав Гройсман.

Він поінформував співрозмовника про деталі ключових реформ, насамперед у соціальній сфері, в сфері корпоративного управління та управління державними активами, а також у сфері побудови сировинних ринків, зокрема ринку газу.

Під час переговорів сторони обговорили питання співробітництва з міжнародними фінансовими організаціями - Міжнародним валютним фондом і Світовим банком, а також подальшу реалізацію спільних проектів в енергетиці, транспорті, насамперед у виробництві залізничного обладнання та локомотивів з локалізацією в Україні, взаємної торгівлі та інших секторах

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Весс Мітчелл заявив про готовність США посилити санкції проти Росії.