ua en ru

Україна і США будуть поглиблювати співпрацю у митній сфері, - ДФС

Україна і США будуть поглиблювати співпрацю у митній сфері, - ДФС Фото: Роман Насіров

Роман Насиров зустрівся із заступником голови Митниці США

Україна і США домовилися поглиблювати співробітництво в митній сфері. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної фіскальної служби (ДФС) України за підсумками зустрічі глави відомства Романа Насірова з заступником голови Митної і прикордонної охорони США Кевіном Макаліненом.

"Митна і прикордонна охорона США завжди була надійним партнером митних органів України. За підтримки американської сторони ми значно посилили наші можливості з протидії незаконному переміщенню наркотиків, зброї, радіоактивних та інших небезпечних речовин та контролю за товарами подвійного призначення", - підкреслив Насіров.

На його думку, перспективними напрямами співпраці є поглиблення взаємодії у правоохоронній сфері, пост-митного контролю і аналізу ризиків.

При цьому глава ДФС зазначив, що відомство розраховує на експертну та технічну допомогу Митної і прикордонної охорони США.

У свою чергу, заступник керівника Митної і прикордонної охорони США погодився на активізацію співпраці та підтримку її подальшого розвитку.

Макалінен також поінформував, що американська сторона завершила опрацювання проекту міжурядової угоди про взаємну адміністративну допомогу в митних справах, яка була ініційована українською стороною.

Представники України з США погодилися прискорити узгодження проекту міжурядової Угоди з метою його подальшого ув'язнення.

Нагадаємо, в першому півріччі 2015 р. за фактами корупції в органах Державної фіскальної службі (ГФС) відкрито 350 кримінальних справ.