ua en ru

За фактами корупції в ДФС розпочато 350 кримінальних проваджень

За фактами корупції в ДФС розпочато 350 кримінальних проваджень Фото: глава ДФС Роман Насиров

У ДФС провели майже 2,4 тис. службових перевірок

У першому півріччі 2015 р. за фактами корупції в органах Державної фіскальної службі (ДФС) відкрито 350 кримінальних справ. Про це повідомляє прес-служба ДФС.

"За фактами вчинення посадовими особами ГФС злочинів у сфері службової діяльності правоохоронними органами в I півріччі 2015 розпочато 350 кримінальних проваджень, з яких 302 - за матеріалами підрозділів Головного управління власної безпеки ДФС", - відзначили в прес-службі.

Так, до суду направлено 22 протоколи про вчинення адміністративних корупційних правопорушень посадовими особами фіскальної служби (з них 17 - за матеріалами підрозділів власної безпеки). За результатами розгляду зазначених протоколів в судах за порушення вимог Закону України "Про засади запобігання і протидії корупції" до адміністративної відповідальності притягнуто 16 осіб (з них за матеріалами підрозділів власної безпеки - 15).

Для з'ясування причин і обставин вчинення посадовими особами можливих корупційних та інших правопорушень у сфері службової діяльності в ДФС провели майже 2,4 тис. службових розслідувань і перевірок, за результатами яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 397 посадових осіб, 142 працівника звільнено.

"У той же час підрозділами власної безпеки органів ДФС перевірено 148 повідомлень щодо можливих неправомірних дій посадових осіб, що надійшли на антикорупційний сервіс "Пульс", з них підтвердилися 21. За результатами перевірок до дисциплінарної відповідальності притягнуто 1 посадову особу, 12 особам винесено офіційні попередження про неприпустимість дій, які можуть призвести до порушень антикорупційного законодавства, та розпочато 2 кримінальних виробництва", - відзначили в ДФС.

Також в ДФС перевірили понад 860 скарг та звернень фізичних та юридичних осіб щодо можливих неправомірних дій, з яких 236 підтвердилися.

"У рамках попереджувально-профілактичної роботи посадовим особам ГФС винесені 480 офіційних застережень про неприпустимість дій або бездіяльності, які можуть призвести до корупційних та інших правопорушень", - додали в ДФС.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив голові Державної фіскальної служби (ДФС) Роману Насирову звільнити всіх працівників Закарпатської митниці ДФС - від начальника митниці та керівників митних постів до рядового працівника.