ua en ru

Україна серед пріоритетів Франції щодо співпраці в освіті, - радник Олланда

Україна серед пріоритетів Франції щодо співпраці в освіті, - радник Олланда Фото: Міністерство освіти і науки України

Україна підписала 15 договорів про співпрацю з Францією у сфері вищої освіти

На українсько-французькому форумі Україна підписала низку угод про співпрацю з Францією у сфері вищої освіти, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сам Президент Франції склав список з 10 країн, з якими необхідно посилювати співпрацю. Україна входить в цю десятку країн. Вибір України серед цієї десятки країн для розвитку міжнародного співробітництва був зроблений задовго до початку тієї ситуації, яка склалася на сьогоднішній день в Україні", - зазначив радник Президента Франції Франсуа Олланда з питань освіти, вищої освіти і наукових досліджень Венсан Берже.

У свою чергу перший заступник міністра освіти і науки України Інна Совсун зазначила, що мова йде про розвиток можливостей для різноманітного співробітництва.

"На сьогодні стан забезпечення вищої освіти в Україні знаходиться на етапі становлення. Франція, звичайно ж, набагато більше просунулася в цьому напрямку, стикалася з багатьма проблемами, які також стоять перед нами", - зазначила вона.

Крім того заступник міністра освіти Максим Стріха заявив, що підписання низки договорів про співробітництво у сфері освіти позитивно впливає на участь України в Європейському дослідницькому просторі і зазначив, що Україна є одним з провідних наукових держав європейського континенту.

Нагадаємо, в Києві презентували проект дистанційного віртуального навчання "Віртуальне навчальний простір Е-space", який дозволить отримати освіти дітям, які не мають такої можливості.