ua en ru

У Києві презентували проект віртуального дистанційного навчання E-space

У Києві презентували проект віртуального дистанційного навчання "Віртуальний навчальний простір Е-space", який дозволить отримати освіту дітям, які не мають такої можливості. Про це в ході презентації заявила автор концепції, керівник проекту ГО "Новий формат освіти" Анастасія Кислинська, передає кореспондент РБК-Україна.

"Етап проектування вже закінчений. Зараз ми переходимо до етапу реалізації проекту. Це не політичний проект, поза політикою, поза конфесій. В основу проекту лягла віра в людину і бажання миру",- заявила Кислинська.

За її словами, приводом створення проекту стало бажання допомогти дітям на окупованих територіях, а також дітям - вимушеним переселенцям.

"В першу чергу приводом включитися в цей проект стала допомога дітям, які опинилися на оккупированых територіях, які не мають можливості відвідувати школу",- заявила Кислинська.

Разом з тим Кислинська зазначила, що проект розрахований на дітей середньої школи у віці 10-16 років. Програма навчання буде включати в себе, в тому числі шкільну програму, а також індивідуальні розробки. Основою програми стануть 20 базових курсів, до розробки яких будуть залучені провідні експерти, професійні педагоги, а також просто творчі люди.

Розробка курсів і медіа-контенту ресурсу буде здійснюватися за фінансової підтримки Міжнародного благодійного фонду Вадима Новинського "В честь Покрова Пресвятої Богородиці".

Організатори проекту планують через рік почати видавати відповідні сертифікати, що свідчать про проходження курсу.

Разом з тим, керівник програм Фонду Вадима Новинського "В честь Покрова Пресвятої Богородиці" Дмитро Сергєєв підкреслив, що проект буде вкрай актуальним і для дітей з глибинки.

"Спілкуючись з людьми з глибинки, сіл, нам прийшла ідея. Ми побачили, що багато дітей не мають доступу до нормальної або взагалі не мають доступу до початкової освіти. Виникла ідея - дати дітям цю освіту. Діяльність нашого фонду зав'язана на дітях. Це наша цільова аудиторія",- підкреслив Сергєєв.

"Школу ми до людей не наблизимо. Багато шкіл не працюють, у багатьох брак персоналу. У багатьох людей просто немає матеріальних можливостей відправити дітей до школи. Тому фонд вирішив організувати програму віртуального дистанційного навчання, з допомогою якого абсолютно безкоштовно можна отримати освіту",- заявив Сергєєв.

Разом з тим, доктор педагогічних наук, професор, заслужений працівник освіти України Галина Лактіонова відзначила індивідуальність і зухвалість проекту. Також Лактіонова відзначила відповідність цінностей освіти проекту Конвенції про права дитини.

"Цінності освіти, які зафіксовані в цьому проекті, вони збігаються з Конвенцією про права дитини. Що не завжди враховується навіть в законодавстві України і нашій практиці",- зазначила Лактіонова.

"Нічого подібного на сьогоднішній день, принаймні на пострадянському просторі, немає. Є проекти, які вирішують питання розширення навчального простору. Проект дозволить збагатити свої соціальні навички, підготуватися до життя",- додала Лактіонова.

Старт проекту запланований на жовтень 2015 р.