ua en ru

Україна планує налагодити стабільний товаропотік до Китаю з лютого

Україна планує налагодити стабільний товаропотік до Китаю з лютого Фото: заступник міністра інфраструктури Володимир Омелян

Україна має можливість експортувати до Китаю близько 25 млн т продукції на рік

Україна збирається налагодити стабільний товаропотік "новим шовковим шляхом" (Україна - Грузія- Азербайджан - Казахстан - Китай) з лютого 2016 року. Про це в ході брифінгу повідомив заступник міністра інфраструктури України Володимир Омелян, передає кореспондент РБК-Україна.

"Це пробний потяг, він пройде територіями Грузії, Азербайджану, Китаю, територіями Чорного і Каспійського морів. Тривалість цієї поїздки для вантажів складає таку ж саму кількість днів, як територією РФ і Білорусі. По ціні ми будемо абсолютно конкурентноздатними. Я впевнений, що з лютого місяця ми вийдемо на стабільний графік", - розповів Омелян.

За словами чиновника, Україна має можливість експортувати до Китаю близько 25 млн т продукції на рік.

"Щодо об'ємів вантажів, потенціал величезний. В минулому році ми експортували в Китай 25 млн т. Щоб навіть провезти 1 млн т цим шляхом, це в нас вже будуть чотири потяги щомісяця їхати в Китай і в зворотному напрямку", - додав він.

Також у Мінінфраструктури закликали товаровиробників звертатися на "гарячу лінію" "Укрзалізниці", якщо останні виявлять інтерес експортувати свою продукцію "новим шовковим шляхом" до країн Азії та Китаю.

Нагадаємо, Міністерство інфраструктури України 15 січня 2016 року відкрило альтернативний шлях доставки вантажів з України в країни Середньої Азії в обхід території Російської Федерації.