ua en ru

Україна зможе успішно провести опалювальний сезон, якщо скоротить споживання газу на 20%, - Коболєв

Україна зможе провести опалювальний сезон без імпорту російського газу, якщо скоротить споживання приблизно на 20% за сезон або на 6 млрд куб. м.

Україна зможе провести опалювальний сезон без імпорту російського газу, якщо скоротить споживання газу приблизно на 20% за сезон або на 6 млрд куб. м. Про це сьогодні на брифінгу заявив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо подивитися споживання газу взимку минулого року і на споживання газу в поточному році, то завдання, яке ми бачимо, яке зробить проходження зими комфортним і надійним з повним виключенням російського газу як джерела споживання, нам необхідно зменшити споживання приблизно на 6 млрд куб. м за сезон, що становить приблизно 20%",- заявив Коболєв.

За його словами, в Україні є багато можливостей і шляхів економії споживання газу, зокрема, створення альтернативних джерел палива.

Нагадаємо, сьогодні в Міністерстві фінансів презентували вісім можливих варіантів заміщення імпортованого природного газу іншими видами палива та енергії.

Своєю чергою, Верховна Рада в кількості 229 нардепів підтримала в першому читанні реформу "Нафтогазу" та модернізацію української ГТС.