ua en ru

Україна зможе подати заявку на участь в міжнародній торгівлі викидами парникових газів з 6 лютого 2012 р

Україна зможе подати заявку на відновлення статусу прийнятності вимогам Кіотського протоколу 6 лютого 2012 р., після оприлюднення остаточного звіту групи міжнародних експертів (ERT) Секретаріату Рамкової конвенції ООН з питань зміни клімату (РКЗК ООН). Про це повідомляє прес-служба Державного агентства екологічних інвестицій України.
Проект звіту про перевірку буде офіційно переданий Україні для обговорення до 12 грудня 2011 року, а остаточний звіт очікується до 6 лютого 2012 року.
Після цього, згідно з процедурами Кіотського протоколу, Україна зможе подати заявку на відновлення статусу прийнятності вимогам Кіотського протоколу.
Нагадаємо, група міжнародних експертів (ERT) Секретаріату Рамкової конвенції ООН з питань зміни клімату (РКЗК ООН) 15 жовтня завершила дослідження оновленого національного кадастру викидів парникових газів України за 1990-2009 рр. Попередні висновки експертів мають позитивний характер.
Раніше повідомлялося, що з 12 жовтня участь України в міжнародній торгівлі викидами парникових газів тимчасово призупинено. Таке рішення було прийнято комітетом по дотриманню Секретаріату РКЗК ООН зі зміни клімату у зв'язку з невідповідністю національної системи обліку викидів парникових газів вимогам Кіотського протоколу.