ua en ru

Україна і Словенія підписали меморандум про співпрацю у сфері енергоефективності

Україна і Словенія підписали меморандум про співпрацю у сфері енергоефективності Фото: Україна і Словенія підписали низку двосторонніх угод

Документ передбачає обмін досвідом використання "інтелектуальної енергетики"

Україна і Словенія підписали меморандум про взаєморозуміння у сфері енергоефективності, відновлюваної енергетики та альтернативних видів палива. Про це повідомляє прес-служба Адміністрації президента.

"Документ передбачає обмін інформацією про механізми реалізації проектів у зазначених сферах, обмін досвідом використання "інтелектуальної енергетики" і відновлюваних видів енергії, а також виробництва електроенергії з поновлюваних джерел енергії і альтернативних видів палива", - йдеться в повідомленні.

Крім того, було підписано угоду про здійснення оплачуваних видів діяльності членами сімей співробітників дипломатичних представництв і консульських установ.

Угода передбачає зменшення негативних наслідків періодичної зміни місця проживання працівниками дипслужби шляхом надання дозволу членам сімей зазначених осіб реалізувати своє право на працю, підтримувати рівень своєї кваліфікації і отримувати можливості для подальшого професійного розвитку.

Також було підписано двосторонню угоду про співпрацю в сфері захисту прав споживачів і ринкового нагляду між Державною інспекцією України з питань захисту прав споживачів та Ринковою інспекцією Словенії.

Документ спрямований на встановлення правових основ двостороннього співробітництва у сфері захисту прав споживачів та ринкового нагляду, а також створення необхідних умов для ефективного функціонування відповідних систем.

Нагадаємо, Порошенко анонсував відновлення авіасполучення між Києвом і Любляною (Словенія).