ua en ru

Україна і Словаччина домовилися про розвиток прикордонної інфраструктури

Україна і Словаччина домовилися про розвиток прикордонної інфраструктури Фото: засідання міжурядової комісії в Ужгороді

Словаччина оптимізує прийом українців у консульствах з питань видачі віз

Україна і Словаччина в ході ХІІ засідання міжурядової комісії з питань транскордонного співробітництва домовилися про розвиток прикордонної інфраструктури. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України.

Повідомляється, що на засіданні в Ужгороді сторони обговорили оптимізацію консульськими установами Словаччини в Україні порядку прийому українців з питань видачі віз та дозволів на місцевий прикордонний рух. Сторони домовилися найближчим часом внести зміни в угоду про місцевий прикордонний рух.

Крім того, Україна і Словаччина обговорили розвиток інфраструктури на спільному кордоні, модернізацію та реконструкцію пунктів пропуску, будівництво пункту "Ужгород - Вишнє Німецьке", а також нового автодорожнього пункту пропуску "Соломоново-Чієрна" та під'їзної дороги.

Також сторони домовилися співпрацювати з питань запобігання забруднення та очищення води в річках, запобігання паводків, попередження природних надзвичайних ситуацій та надання взаємної допомоги у надзвичайних ситуаціях.

Нагадаємо, раніше Україна і Словаччина домовилися про посилення співпраці в енергетичній сфері.