ua en ru

Україна не може собі дозволити витрачати на оборону більше 3% ВВП, - Порошенко

Україна не може собі дозволити витрачати на оборону більше 3% ВВП, - Порошенко Фото: Порошенко розповів, скільки Україна може витрачати на свою оборону від РФ

Армія все ще потребує громадянської допомоги

Україна не може собі дозволити витрачати на оборону більше 3% ВВП. Про це сьогодні під час відкриття п'ятої сесії VIII скликання Верховної Ради України заявив президент Петро Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Майже 3% ВВП на оборону - це багато у порівнянні з ледь-ледь 1%, яким легковажили уряди ще у середині нульових років, але дуже замало для країни, яка де-факто у стані війни. Більше, на жаль, це правда, ми дозволити собі не можемо", - заявив президент.

В ході виступу в Раді Порошенко підкреслив, що військове навантаження на соціально-бюджетну сферу і так критично велике, тому армія все ще потребує громадянської допомоги і громадянської підтримки.

"Зараз військові дії кожного дня і кожної ночі випробовують наші війська на міцність, але наші війська тримають оборону проти агресора, який за усіма можливими видами ресурсів значно перевищує ті ресурси, якими володіємо ми. Не в рази, а на порядки перевищує і нічого не можна зробити", - зазначив голова держави.

Нагадаємо, Порошенко заявив, що за іноземними контрактами Україна отримає кошти оборони на 1,5 млрд доларів.