ua en ru

Україна зробила колосальний ривок уперед в оплаті праці, - Розенко

Україна зробила колосальний ривок уперед в оплаті праці, - Розенко Фото: Павло Розенко (РБК-Україна)

Віце-прем'єр-міністр зазначив, що уряд буде робити все, щоб люди не шукали себе за кордоном

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко заявив, що за останні роки в оплаті праці Україна зробила колосальний ривок уперед. Про це він сказав в інтерв’ю "Укрінформу".

Розенко підкреслив, що уряд буде робити все, щоб люди не шукали себе за кордоном.

"За останні роки в оплаті праці Україна зробила колосальний ривок уперед. Ми переламали негативну тенденцію. Далі зарплати будуть зростати, умови роботи будуть покращуватися, і ми будемо робити все, щоб люди не шукали себе за кордоном, а залишалися тут", - наголосив урядовець.

За його словами, на сьогодні середня заробітна плата по Україні становить 7 тисяч 700 гривень, а середня заробітна плата в Києві вже перейшла поріг 12 тисяч 500 гривень.

"Підвищення мінімальної заробітної плати в минулому році до 3 тисяч 200 гривень з 1 тисячі 600 гривень є тим кроком, який показує людям, що держава буде робити все, щоб система оплати праці була більш справедливою. У цьому році ми пішли ще далі, і зараз мінімальна заробітна плата становить 3 тисячі 723 гривні, що на 18% більше, ніж у минулому році", - наголосив віце-прем’єр.

Нагадаємо, у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі прогнозують, що до 2021 року рівень мінімальної заробітної плати в Україні досягне 6,2 тис. гривень, про що свідчить консенсус-прогноз відомства.