ua en ru

Україна і Саудівська Аравія активізують військово-технічне та енергетичне співробітництво

Україна і Саудівська Аравія активізують військово-технічне та енергетичне співробітництво Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Сторони скоординували зусилля по регіональному миру та боротьбі з тероризмом

Україна і Саудівська Аравія активізують співпрацю в ряді сфер, в тому числі у військово-технічній та енергетичній. Про це повідомляє прес-служба президента Петра Порошенко за результатами зустрічі глави України з королем Саудівської Аравії Салманом бін Абдулазізом Аль Саудом.

"Порошенко висловив подяку саудівському монарху за підтримку ініціатив України в рамках міжнародних організацій, спрямованих на захист її суверенітету і територіальної цілісності", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, за результатами зустрічі була досягнута домовленість щодо активізації двосторонньої співпраці у політичній, торговельно-економічній, військово-технічній, енергетичній та інвестиційній сферах.

Так, король Саудівської Аравії окремо підкреслив дружній характер відносин між двома державами. Була підтверджена зацікавленість саудівської сторони в подальшому розвитку взаємовигідного співробітництва з Україною в рамках реалізації двосторонніх проектів.

Відзначається, що сторони також скоординували зусилля по забезпеченню регіонального миру і безпеки, а також боротьби з міжнародним тероризмом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко закликав арабські країни активніше захищати права кримських татар на окупованих Російською Федерацією півострові Крим.