ua en ru

Україна сама повинна зробити вибір між співпрацею з ЄС або з МС, - Путін

Україна сама повинна зробити вибір між співпрацею з Європейським Союзом чи з Митним союзом. Про це заявив Президент Росії Володимир Путін, передає "Ехо Москви".

Україна сама повинна зробити вибір між співпрацею з Європейським Союзом чи з Митним союзом. Про це заявив Президент Росії Володимир Путін (на фото), передає "Ехо Москви".

При цьому він заявив, що Москва буде поважати будь-яке рішення Києва - залишитися в зоні вільної торгівлі з Росією або підписати угоду з Євросоюзом.

При цьому Путін сказав, що Росія не може заради "брюссельських друзів задавити цілі сфери своєї економіки".

Також він зазначив, що Росія веде переговори з Євросоюзом про укладення нової базової угоди.

Зазначимо, що, незважаючи на рішення Кабміну припинити процес євроінтеграції, Президент України Віктор Янукович все-таки візьме участь в саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі 28-29 листопада 2013 р.

Зокрема, за словами Азарова, Янукович планує обговорити з європейськими лідерами можливі трибічні переговори щодо економічних проблем України, до яких також буде залучена Росія.

Також, сьогодні прем'єр-міністр України Микола Азаров сьогодні сказав, що відкласти підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом вимагала Росія.

Нагадаємо, 21 листопада Кабінет міністрів України припинив підготовку до підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом, яке збиралися затвердити на вільнюському саміті "Східне партнерство" в кінці листопада. Також уряд розпорядився відновити активний діалог з Росією та іншими країнами Митного союзу і державами СНД щодо пожвавлення торговельно-економічних зв'язків з метою збереження і зміцнення спільними зусиллями економічного потенціалу. Представники Росії і ЄС звинуватили один одного в шантажі України з цього питання.

Через це країну охопили акції протесту. В неділю, 24 листопада, в Києві мітингували проти рішення уряду близько 100 тис. осіб.