ua en ru

Україна, Румунія, Болгарія й Греція планують побудувати за п'ять років спільну дорогу

Україна, Румунія, Болгарія й Греція планують побудувати за п'ять років спільну дорогу Фото: в Україні може з'явитися нова дорога міжнародного значення

В ЄС також обговорюється будівництво швидкісної автомагістралі Via Carpathia, з якої можуть бути відгалуження в Україну

Вже протягом п'яти років може бути побудована траса, яка сполучає Україну, Румунію, Болгарію і Грецію. Про це повідомляє прес-служба Міністерства транспорту, інформаційних технологій і зв'язку Болгарії за підсумками конференції в рамках підтримки ініціатив Європейської комісії.

За словами міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, українська сторона сподівається, що будівництво магістралі буде неодмінно реалізовано, а також буде організовувати міждержавні зустрічі в рамках проекту.

У свою чергу, міністр транспорту, інформаційних технологій і зв'язку Болгарії Христо Алексієв пообіцяв всебічну підтримку Україні у цьому питанні.

"Болгарія підтримує цей проект і неодмінно буде брати участь у наступних дискусіях. Радий повідомити, що колеги з Греції також висловили свою підтримку цій ініціативі", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, йдеться у повідомленні, в ЄС також обговорюється будівництво швидкісної автомагістралі Via Carpathia, з якої, можливо, будуть відгалуження в Україну.

Нагадаємо, в Україні 90% доріг непридатні для сучасного транспорту.