ua en ru

Україна і Росія можуть врегулювати ситуацію на Донбасі поза Мінськом, - Тіллерсон

Україна і Росія можуть врегулювати ситуацію на Донбасі поза Мінськом, - Тіллерсон Фото: Рекс Тіллерсон (U. S. Air Force photo)

Тіллерсон заявив про небажання "бути прикутим наручниками до Мінську"

Україна і Російська Федерація можуть вирішити ситуацію на Донбасі поза мінських угод. Про це заявив держсекретар США Рекс Тіллерсон, повідомляє Reuters.

Так, Тіллерсон допустив ймовірність того, що український уряд може домовиться з Москвою поза мінських угод.

"Я думаю, що це дуже важливо, щоб у нас була достатня гнучкість для досягнення цілей Мінська. Цілком можливо, що уряд України і уряд Росії можуть прийти до задовільного розв'язання через яку-небудь структуру, крім Мінська", - сказав він.

Крім того, Тіллерсон заявив про небажання "бути прикутим наручниками до Мінську, якщо з'ясується, що сторони вирішили залагодити конфлікт за допомогою іншої угоди".

Нагадаємо, раніше Тіллерсон заявляв, що розширення антиросійських санкцій може перекрити важливі канали зв'язку з Москвою, збереження яких є дуже важливим.

"Ми б хотіли мати можливість порівнювати санкції з тим, наскільки плідно Росія співпрацює з нами у сфері боротьби з тероризмом і в зусиллях з врегулювання конфлікту в Сирії", - сказав Тіллерсон.