ua en ru

Україна, Росія і ЄС обговорять асоціацію на початку липня

Комісар ЄС з питань торгівлі Карел Де Гухт готує тристоронню зустріч за участю міністрів України та Росії, на якій планується обговорити Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

Комісар ЄС з питань торгівлі Карел Де Гухт готує тристоронню зустріч за участю міністрів України та Росії, на якій планується обговорити Угоду про асоціацію між Україною та ЄС. Про це повідомляє "ЄС-плюс" з посиланням на інформованого європейського чиновника.

"Комісар Де Гухт готовий провести тристоронню міністерську зустріч, і зараз ця зустріч готується, вона відбудеться на початку липня", - сказав співрозмовник.

За його словами, Єврокомісія спочатку заявляла про готовність проводити двосторонні консультації з Москвою щодо реалізації угоди про асоціацію з Україною, однак за пропозицією української сторони, Брюссель також погодився на проведення тристоронніх політичних консультацій.

При цьому, співрозмовник висловив упевненість в тому, що угода про асоціацію з Україною, також буде на користь і Росії, зокрема, російським інвесторам, які мають підприємства в Україні, оскільки ці підприємства отримають можливість безмитно експортувати свою продукцію в країни ЄС.

"Єдине, що може мати негативний короткостроковий ефект для торгівлі з Росією - це закладені в угоді вимоги про гармонізацію регуляторного законодавства", - сказав чиновник.

При цьому, він додав, що у випадку необхідності Україна зможе просити ЄС про продовження окремих перехідних періодів по гармонізації регуляторного законодавства для зменшення негативних ефектів.