ua en ru

Україна розробляє двигун для індійської ракети-носія

Україна розробляє двигун для індійської ракети-носія. Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.

"Продовжується реалізація спільного українсько-індійського проекту "Жасмін", який передбачає розробку ракетного двигуна для індійської ракети-носія космічного призначення", - йдеться в повідомленні.

Перспективи співпраці двох країн у космічній сфері обговорили заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Олександр Пінський та голова Індійської організації космічних досліджень (ISRO) Сарвепаллі Радхакрішнан.

Індійська сторона висловила підтримку ідеї проведення в Києві у 2016 р. Міжнародного конгресу з астронавтики. Керівник ISRO підтвердив, що найближчим часом завершиться формування індійської частини двосторонньої робочої групи з питань космосу, а індійські фахівці будуть спрямовані на Україну з метою конкретизації двосторонніх програм співробітництва.

З 19 по 22 березня 2013 р. українська делегація на чолі Пінським перебувала в Індії в рамках проведення другого засідання робочої групи з питань торгівлі та економічного співробітництва у складі Міжурядової українсько-індійської комісії по торговельному, економічному, науковому, технічному, промисловому і культурному співробітництву.

Читайте також: Україна збільшить виробництво ракетно-космічної техніки в півтора рази, - Азаров