ua en ru

Україна розраховує збільшити видобуток газу і нафти у 2015 р., - Яценюк

Україна розраховує збільшити видобуток газу і нафти у 2015 році. Про це сьогодні під час засідання Кабінету міністрів заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми сподіваємося, що наступного року завдяки нашим податковим новаціям нам вдасться збільшити в тому числі видобуток нафти і газу. І зараз ми проводимо консультації з іноземними інвесторами, яким необхідні податкові новації та податкові стимули для того, щоб збільшити обсяги власного видобутку нафти і газу", - розповів прем'єр.

Нагадаємо, зараз Україна видобуває близько 20 млрд куб. м газу на рік. Більшу частину газу при цьому видобуває державна компанія "Укргазвидобування".

Експерти, зокрема керівний директор міжнародної консалтингової компанії в енергетичній сфері IHS Energy Метью Сейгерс, вважають, що Україна може збільшити видобуток газу на 50% до 30 млрд куб. м газу на рік.

За даними Держстату, видобуток газу в Україні в серпні збільшився на 2,9% - до 1,7 млрд куб. м. Загалом за вісім місяців 2014 р. було видобуто 13,2 млрд куб. м природного газу, що на 1,8% більше, ніж роком раніше.