ua en ru

Україна розраховує зібрати зернових на 10-12 млн т більше, ніж у минулому році, - Азаров

Україна розраховує зібрати у 2013/2014 м.р. на 10-12 млн т більше зернових, ніж у минулому маркетинговому році. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з керівником місії Міжнародного валютного фонду в Україні Миколою Георгієвим, повідомляє прес служба Кабінету міністрів України.

"Ми очікуємо отримати хороший урожай цього року. Я думаю, що ми отримаємо урожай зернових приблизно на 10-12 млн т більше, ніж у минулому році", - заявив Азаров.

Підстава для подібних прогнозів Азаров бачить у тому, що українські аграрії станом на кінець травня відправили за кордон понад 21,6 млн т зернових, що на 2 млн т більше, ніж за аналогічний період минулого маркетингового року.

"До того ж, експерти відзначають, що якщо Україні вдасться залучити необхідні інвестиції, в найближчі 15 років країна зможе вийти на друге місце в світі з експорту зерна і досягти показника виробництва в 90 млн т зерна. При цьому близько 20% виробленої сільгосппродукції буде споживатися всередині країни, а 80% може йти на експорт ", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, як заявив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда, валовий збір зернових в Україні в 2013 р. очікується на рівні 52-53 млн т.