ua en ru

Україна розраховує на роботу стабілізаційної місії, - постпред при ООН

Україна розраховує на роботу стабілізаційної місії, - постпред при ООН Фото: Юрій Сергєєв

Така місія буде сприяти стабілізації ситуації

Україна розраховує на роботу стабілізаційної місії. Про це заявив постійний представник України при Організації об'єднаних націй (ООН) Юрій Сергєєв в інтерв'ю "Дзеркалу тижня".

"Виходячи з проведених зараз консультацій, можу сказати, що це, швидше за все, може бути стабілізаційна місія. Але це буде наступний етап наших консультацій, після того як розміститься Офіс підтримки ООН. Коли Офіс почне працювати, очевидно, буде зрозуміло, чого бракує. Не виключаю, що ситуація може обернутися так, що вже не буде необхідності у військовій присутності, ні в поліцейському. Багато чого буде залежати і від того, як ми узгодимо наші спільні дії з ОБСЄ і ЄС, який, до речі, зацікавлений в тому, щоб допомогти нам", - зазначив він.

За його словами, така місія направляється з метою сприяти стабілізації ситуації. Зокрема, це передбачає стабільне припинення бойових зіткнень, стабілізацію політичної ситуації, що, в кінцевому рахунку, дозволить провести прозорі демократичні вибори.

Нагадаємо, в Києві буде відкрито офіс ООН для допомоги в забезпеченні імплементації мінських домовленостей, в тому числі і з координацією з ОБСЄ.