ua en ru

В Україні відкриється офіс ООН для підтримки мінських домовленостей, - Порошенко

В Україні відкриється офіс ООН для підтримки мінських домовленостей, - Порошенко Фото: Президент України Петро Порошенко

Порошенко обговорив з генсеком ООН розміщення миротворчої місії на Донбасі

У Києві буде відкрито офіс ООН для допомоги в забезпеченні імплементації мінських домовленостей, в тому числі і з координацією з ОБСЄ. Про це заявив Президент України Петро Порошенко у ході відвідування 169 навчального центру Сухопутних військ Збройних сил україни "Десна" в Чернігівській області, передає прес-служба глави держави.

Відповідна домовленість була досягнута в ході зустрічі з генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном. На зустрічі також обговорювалося питання розміщення миротворчого контингенту на Донбасі під егідою ООН і Європейського союзу. "Миротворча операція є методом забезпечення імплементації мінських домовленостей", - сказав Порошенко.

Порошенко також заявив, що в ході саміту "Східного партнерства" в Ризі Україна очікує, що у спільній декларації буде відображено просування в напрямку визначення європейської перспективи України та отримання безвізового режиму.

Нагадаємо, генеральний секретар ООН Пан Гі Мун на зустрічі з Президентом України Петром Порошенком у польському Гданську закликав сторони конфлікту дотримуватися мінські домовленості.