ua en ru

Україна розраховує підписати угоду про ЗВТ на саміті СНД 18 жовтня, - Азаров

Україна розраховує на підписання на саміті глав урядів країн СНД угоди про всеосяжну зону вільної торгівлі (ЗВТ) Співдружності. Про це повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров на засіданні економічного прес-клубу, повідомляє прес-служба Кабміну.
Саміт голів урядів країн СНД відбудеться 18 жовтня 2011 р. в Санкт-Петербурзі. "Ми розраховуємо, що в Санкт-Петербурзі підпишемо угоду про введення зони вільної торгівлі. Для нас це дуже важливо: ми отримаємо активне просування наших товарів на ринки країн СНД", - сказав глава уряду. Він підкреслив, що 40% українського експорту направлено в Росію та країни СНД.
Прем'єр зазначив, що Україна також знаходиться на завершальній стадії підписання угоди про зону вільної торгівлі з Євросоюзом. Азаров підкреслив, що країна проводить консультації про впровадження зони вільної торгівлі з іншими країнами світу. "Ми проводимо переговори і з іншими країнами про зону вільної торгівлі. Після підписання угод ми розраховуємо поправити наш платіжний баланс, забезпечити і диверсифікувати вихід наших товарів на багато ринків - це стратегічна мета для нас", - підкреслив прем'єр-міністр.
Нагадаємо, раніше перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі україни Андрій Клюєв відзначав, що Україна сподівається на підписання договору про зону вільної торгівлі з країнами Співдружності Незалежних Держав в жовтні поточного року.