ua en ru

Україна розраховує на підтримку США у проведенні судової реформи, - Порошенко

Україна розраховує на підтримку США у проведенні судової реформи, - Порошенко Фото: Петро Порошенко

На думку президента, ця реформа є ключовою для поліпшення інвестклімату

Україна розраховує на підтримку США у проведенні судової реформи. Про це повідомив президент України Петро Порошенко під час спільної прес-конференції з держсекретарем США Джоном Керрі за підсумками минулих переговорів у четвер, 7 липня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми сподіваємося на підтримку США в імплементації змін до Конституції в сфері судової влади. Це ключове у сфері інвестиційного клімату", - заявив Порошенко.


Президент також подякував держсекретаря США за постійну підтримку уряду Сполучених Штатів і за ефективні переговори про посилення партнерства.

"Ми сподіваємося на підтримку США... детально говорили про імплементацію змін до Конституції в частині судової реформи, при активному залученні громадянського суспільства, проведення прозорих конкурсів при формуванні нового Верховного суду України у надзвичайно стислі терміни. Це ключове для створення інвестиційного клімату, це ключове для боротьби з корупцією, це ключове для гармонізації прав українців на правду", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, держсекретар США Джон Керрі прибув в Україну сьогодні, крім зустрічі з президентом у нього запланована також зустріч з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом.