ua en ru

Україна розраховує на поглиблення енергетичної співпраці з країнами ОЧЕС, - Хорошковський

Україна розраховує на поглиблення енергетичної співпраці з країнами Організації чорноморського економічного співробітництва. Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський під час участі у саміті глав держав та урядів ОЧЕС, який відбувся 26 червня 2012 рю у м. Стамбул, повідомляє прес-служба уряду.

За словами першого віце-прем'єр-міністра України, за 20 років існування ОЧЕС стала провідною платформою економічного співробітництва не тільки в чорноморському регіоні, а й далеко за його межами.

Валерій Хорошковський наголосив, що Україна з оптимізмом дивиться на перспективи співробітництва в регіоні Чорного моря і відкрита для найбільш інтенсивної взаємодії з усіма його учасниками. "Сьогодні, незважаючи на вплив світової економічної кризи, держави-члени ОЧЕС продовжують ефективну реалізацію великих регіональних проектів, що мають стратегічне значення, зокрема, в галузі енергетики", - підкреслив він.
"Значення Чорноморського регіону в якості основного транзитного коридору енергоносіїв в майбутньому буде тільки зростати. Ми розраховуємо на подальше поглиблення співпраці в цій галузі з урахуванням інтересів всіх сторін", - заявив перший віце-прем'єр-міністр України.

Валерій Хорошковський також наголосив, що Україна готова підтримати проекти, які дадуть новий імпульс Організації та підвищать її ефективність. "Найближчим часом ми представимо пропозиції стосовно регіональної багатосторонньої угоди щодо інтермодальних перевезень, зокрема, з використанням потягів "Вікінг", - заявив перший віце-прем'єр-міністр України.

Крім того він наголосив, що охорона навколишнього середовища повинна залишатися стратегічною сферою для всіх країн регіону. "Ми повинні зосередити увагу на вирішенні екологічних проблемах шляхом ефективної координації дій в цій сфері, а також через впровадження принципів екологічно відповідальної економіки", - заявив Хорошковський.