ua en ru

Україна працює над впровадженням обміну секретними документами з НАТО

Україна працює над впровадженням обміну секретними документами з НАТО Фото: прапори НАТО і України (колаж РБК-Україна)

Україна працює над впровадженням електронного обміну секретними документами з НАТО. Зараз в Україні намагаються привести у відповідність до вимог Альянсу електронні канали обміну інформацією.

Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" заявив виконуючий обов'язки глави місії України при НАТО Георгій Толкачов.

"В даний час серед низки інших проектів, над реалізацією яких ми працюємо, я б хотів особливо виділити впровадження електронного обміну секретними документами. Це - крок, без якого ми не можемо бачити себе членами НАТО", - сказав Толкачов.

Він зазначив, що після того, як Україна призведе систему передачі секретними документами у відповідність до стандартів НАТО, рівень довіри до українських спецслужб значно зросте.

"Потрібно розуміти, що це проект не одного дня і навіть не одного року, це займе час, але без впровадження електронного обміну документами говорити про готовність до членства не можна", - додав Толкачов.

Раніше в інтерв'ю РБК-Україна віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина заявила, що нинішня ситуація на Донбасі не перешкодить Україні увійти в НАТО.

Також повідомлялося, що президент Володимир Зеленський анонсував реформи з метою отримання Плану дій щодо членства (ПДЧ) в НАТО.