ua en ru

Україна працює над звільненням утримуваних в РФ політв'язнів, - Геращенко

Україна працює над звільненням утримуваних в РФ політв'язнів, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко (УНІАН)

Геращенко закликала депутатів не влаштовувати провокацій, які можуть зірвати обмін заручниками

Паралельно з організацією обміну заручниками з ОРДЛО Україна працює над звільненням політв'язнів, яких утримують на території Російської Федерації. Про це журналістам сьогодні заявила перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми паралельно працюємо над тим, щоб були добрі новини і для тих родин політв'язнів, які знаходяться у Російській Федерації. Немає поки якихось конкретних тут дат, але я хочу запевнити вас, що у полі зору, у центрі нашої уваги на всіх міжнародних майданчиках це питання піднімається", - заявила Геращенко.

Заступник голови ВРУ закликала колег по парламенту не влаштовувати жодних провокацій, які можуть зірвати обмін заручниками, над яким зараз працюють сторони.

За словами Геращенко, конкретні дати та імена заручників, яких планують обміняти, можуть бути оприлюднені лише після того, як до цього будуть готові всі сторони конфлікту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сторони конфлікту на Донбасі підтвердили готовність обміну заручниками до новорічних свят.