ua en ru

Сторони підтвердили готовність до обміну заручниками до новорічних свят, - Геращенко

Сторони підтвердили готовність до обміну заручниками до новорічних свят, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко (facebook.com/iryna.gerashchenko)

Сторони домовилися про звільнення 74 українських полонених

Сторони конфлікту підтвердили готовність обміну заручниками із самопроголошеними Донецької та Луганської "народними республіками" до новорічних свят. Про це сьогодні журналістам заявила перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Українська сторона зробила всі необхідні пропозиції для того, щоб розблокувати звільнення заручників і дійсно на минулій зустрічі в Мінську була підтверджена готовність усіх сторін здійснити таке звільнення до новорічних і різдвяних свят. Мова йде про те, що якщо нічого не зірветься, ми звільнимо 74 наших героїв і героїнь", - заявила Геращенко.

За її словами, українська сторона напрацьовує можливі варіанти для звільнення всіх інших громадян України, яких незаконно утримують на окупованих територіях.

Чергове засідання гуманітарної підгрупи мінської контактної групи заплановано на 5 грудня.

Нагадаємо, в кінці листопада представник ЛНР в робочій групі з обміну полоненими Ольга Кобцева заявила, ОРДЛО в рамках обміну полоненими готові передати Україні 74 заручника.