ua en ru

Україна працює над розширенням ряду інвесторів у сільському господарстві

Україна розширює співпрацю з іноземними інвесторами у сфері сільського господарства. Так, перспективи співпраці обговорювалися на дискусійній панелі "Інвестиції в аграрну галузь України. Нагодуємо світ разом!", що відбулася в рамках першої міжнародної бізнес-конференції ABC: Ukraine & Partners. Учасники обговорили питання посилення інвестування в український аграрний сектор. Зокрема, такі його напрямки, як виробництво зернових, олійних, продукції харчової промисловості, машинобудування, розвиток логістики і т.д.

"Для нас дуже важливо розширювати зв'язки з існуючими та новими інвесторами. Адже, як справедливо відзначають провідні експерти, саме аграрна галузь є не тільки візитною карткою України, а й сприяє залученню коштів в суміжні галузі. Ми провели ряд зустрічей з компаніями та країнами, які вже інвестують в Україну, а також з потенційними інвесторами у вітчизняне сільське господарство. Хочу підкреслити, що наші партнери відзначили особливу привабливість нашого аграрного сектора і готовність нарощувати темпи інвестування в нього", - повідомив міністр.

Микола Присяжнюк наголосив - щоб посилити інвестиційні потоки у вітчизняне сільське господарство, уряд працює над поліпшенням інвестиційного клімату в країні.

У свою чергу, іноземні представники зазначили, що аграрний сектор, як ключовий і стратегічний для України, відрізняється високою інвестиційною привабливістю. Так, директор ЄБРР в Україні Шевки Акюнер зазначив, що в Україні сільське господарство є найбільш привабливим для інвесторів.

"ЄБРР також буде істотно підтримувати український аграрний сектор. Так, ми вже залучили близько 3 млрд євро і сприяли реалізації 76 проектів, працюючи в Україні. І кожен рік ми вкладаємо до 200-250 мільйонів євро. Це не тільки наші гроші, а й кошти інвесторів, які ми мобілізуємо і направляємо в аграрний сектор України", - підкреслив Шевки Акюнер.

Крім того, керуючий партнер, власник Hussar & Co Томас Фратер зазначив, що інвестори цінують ті унікальні переваги, якими володіє українське сільське господарство.

"Ми, як інвестиційний банк, бачимо перспективу реалізації низки інвестиційних проектів у сільському господарстві України. А це сприятиме залученню та інших іноземних інвестицій в Україну", - додав інвестор.

Свою зацікавленість у розвитку співпраці з Україною в сфері інвестування аграрного сектору висловили і представники Кореї.

"Ми задоволені спільною роботою з Україною. Зокрема, корейська сторона планує посилити співпрацю з Україною у закупівлі української сільгосппродукції, зокрема, пшениці, кукурудзи. Ми зацікавлені у спільних інвестиційних проектах в сільському господарстві", - зазначив виконавчий віце-президент компанії Daewoo nternational Кім Йонг Санг.