ua en ru

Україна провела успішні випробування безпілотника ударної дії, - Турчинов

Україна провела успішні випробування безпілотника ударної дії, - Турчинов Фото: Олександр Турчинов (turchynov.com)

Турчинов заявив про успішні випробування безпілотника ударної дії

Секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов заявив про успішні випробування безпілотника ударної дії. Про це повідомляє прес-служба РНБО за результатами завершення випробувань на полігоні Гончарівське Чернігівської області.

"Турчинов заявив, що сьогодні відбулися вдалі випробування безпілотника ударної дії", - йдеться в повідомленні.

За словами Турчинова, одне із завдань, яке ставила РНБО перед вітчизняним оборонно-промисловим комплексом - "налагодження виробництва якісних безпілотних літальних апаратів бойового застосування".

"Розвідувально-ударний комплекс "Сокіл", який ми сьогодні випробували, складається з однієї розвідувальної і 3 ударних бойових машин, тому він здатний знаходити і точно вражати цілі, використовуючи, в залежності від завдань, боєприпаси фугасної, осколково-фугасної і термобаричної дії" - зазначив Турчинов.

Секретар РНБО додав, що сьогоднішні випробування проходили в надзвичайно складних метеоумовах при поривах вітру в 14-17 метрів в секунду. Однак, незважаючи на це, всі цілі були уражені.

"Випробування пройшли успішно та продемонстрували ефективність цих безпілотних комплексів. Наступний крок - поставити їх на озброєння і ефективно використовувати в бойових умовах", - резюмував Турчинов.

altaltaltaltaltaltalt

Фото: випробування безпілотника ударної дії (rnbo.gov.ua)

Випробували новий БПЛА ударної дії. Українсько-польська розробка. Тихий та влучний. Дивіться самі.

Опубліковано Олександром Турчиновим 14 вересня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Турчинов назвав пріоритети в оборонній сфері України.