ua en ru

Україна проведе військову інспекцію на території РФ

Україна проведе військову інспекцію на території РФ Фото: інспектора з України відвідають військові формування та частини армії РФ у Ростовській обл.

Визначений Україною район розташований в Ростовській обл. і займає площу близько 16 тис. квадратних кілометрів

Українські інспектори зможуть відвідати військові формування і частини російської армії, які знаходяться на території Ростовської області, в період з 16 по 19 січня 2017 року. Про це повідомив начальник російського національного Центру по зменшенню ядерної небезпеки Сергій Рижков, передає "Інтерфакс".

"Російська Федерація дала згоду на дану інспекцію", - сказав Рижков.

За його словами, "визначений Україною район розташований в Ростовській області і займає площу близько 16 тис. квадратних кілометрів".

Як уточни Рижков, Україна запросила РФ про проведення на її території інспекції зазначеного району в рамках Віденського документу 2011 року про заходи зміцнення довіри та безпеки.

Подібні заходи проводяться з метою визначення масштабів здійснюваної в межах зазначеного району та підлягає попереднім повідомленням військової діяльності (або підтвердження відсутності такої уведомляемой військової діяльності).

Повідомляється, що в ході роботи інспектори отримують брифінги від командирів військових формувань і частин, що знаходяться в межах зазначеного району.

"Брифінги командирів містять узагальнену інформацію про структуру і завдання підпорядкованих військових частин", - додав Рижков.

Нагадаємо, командування РФ на Донбасі заборонило своїм військовим виїжджати до Росії.