ua en ru

Україна проведе ще один спільний із США спостережний політ над територією РФ до 2018

Україна проведе ще один спільний із США спостережний політ над територією РФ до 2018 Фото: Генеральний штаб (РБК-Україна)

У вересні Україна проводила спостереження за військовою діяльністю на території інших держав, в тому числі в Білорусі і в РФ

До кінця року Україна проведе ще один спільний із США спостережний політ над територією Російської Федерації. Про це під час брифінгу з питань верифікаційної діяльності та дотримання ЗСУ міжнародних договорів та обов'язків заявив начальник Управління верифікації Генерального штабу ЗСУ Андрій Гудзь, передає кореспондент РБК-Україна.

"До кінця року Україна проведе ще один спільний із США спостережний політ над територією РФ", - сказав Гудзь.

За його словами, Україна на сьогодні є єдиною державою, яка адаптувала Віденський документ 2011 року.

"У вересні цього року Україна проводила спостереження за військовою діяльністю на території інших держав, в тому числі в Білорусі і в РФ", - сказав він.

У 2017 році Україна організувала спостереження за військовою діяльністю під час проведення багатонаціонального навчання "Rapid Trident 2017".

Нагадаємо, раніше в Генштабі повідомили, що українські верифікатори в 2018 році планують здійснити 12 спостережних польотів у рамках Договору з відкритого неба, в тому числі над територією Російської Федерації.