ua en ru

Україна просить США вплинути на зупинку будівництва "Північного потоку"

Україна просить США вплинути на зупинку будівництва "Північного потоку" Фото: Ганна Гопко

Крім того, Україна вкотре закликала США надати летальну зброю

Україна просить США вплинути на зупинку будівництва газопроводу "Північний потік-2". Про це повідомляє інформаційне управління Апарату Верховної Ради України.

Зазначається, що голова Комітету у закордонних справах Ганна Гопко провела зустріч із сенатором Сполучених Штатів Америки Корі Ентоні Букером.

"Українська сторона обговорила із сенатором, членом Комітету у закордонних справах, питання енергетичної безпеки та важливість недопущення будівництва газопроводу "Північний Потік-2" в обхід Україні як геополітичного інструменту російської влади", - сказано у повідомленні.

Українські парламентарі також підкреслили важливість підтримки США для уникнення замороженого конфлікту на сході України та посилення тиску на РФ для виконання безпекових зобов’язань.

Під час зустрічі представники України зосередили увагу на важливості проведення реформ у військовій сфері, таких як освіта військових кадрів та підвищення кваліфікації у військовослужбовців. Україна вкотре закликала США надати летальну зброю.

У свою чергу сенатор і посол США повністю запевнили у своїй підтримці демократії в Україні, посилення санкцій проти Росії та допомозі у зміцненні українського громадянського суспільства.

Нагадаємо, Україна просить Норвегію вплинути на зупинку будівництва газопроводу "Північний потік".