ua en ru

Україна просить ОБСЄ оприлюднити інформацію про порушників режиму тиші у зоні АТО

Україна просить ОБСЄ оприлюднити інформацію про порушників режиму тиші у зоні АТО Фото: перший заступник голови ВР Ірина Геращенко

Геращенко підкреслила, що без вирішення питань у сфері безпеки робота політичної підгрупи не є можливою

Україна наполягає, щоб ОБСЄ оприлюднило інформацію про порушників режиму тиші. Про це розповіла перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко під час круглого столу в понеділок, 13 червня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Україна наполягає на тому, щоб спеціальна моніторингова місія ОБСЄ, яка співпрацює зі спеціальним центром на Донбасі по фіксації цих порушень, повинна не тільки фіксувати кількість порушень, а дуже чітко моніторити, хто є порушником і озвучувати ці питання", - сказала Геращенко.


За словами Геращенко, вона звернулася до представників ОБСЄ, які задіяні в переговорах у Мінську, щоб 15 червня під час чергового етапу переговорів у Мінську вони оприлюднили таку інформацію.

"Очевидно, ситуація з безпекою на Донбасі, а також її значне погіршення, і є тим ключовим моментом, який не дозволяє говорити про можливості вирішення питань у гуманітарній та економічній сферах", - додала вона.

Ірина Геращенко підкреслила, що без вирішення питань у гуманітарній сфері та сфері безпеки робота політичної підгрупи не є можливою.

Нагадаємо, раніше Ірина Геращенко повідомила, що в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) за останні тижні рекордне число загиблих і поранених.