ua en ru

Україна продовжує плідну співпрацю з ЄБРР, - Арбузов

Уряд продовжує системну співпрацю в енергетичному секторі з Європейським банком реконструкції і розвитку (ЄБРР). Про це заявив в.о. прем'єр-міністра України Сергій Арбузов.

"Я хочу подякувати нашим колегам з ЄБРР за системну підтримку енергетичного сектору. Будучи найбільшим інвестором в Україні, банк підтримує нас у реалізації великих проектів в енергетичній галузі. Нам особливо важливо, що кошти виділяються на вигідних для нашої економіки умовах", - заявив він.

У зв'язку з цим Арбузов відзначив останнє рішення банку щодо виділення Україні з підключенням українських банків 155 млн дол. на підтримку енергетики та малого бізнесу в Україні. З цих коштів, за його словами, 100 млн дол. буде вкладено у розвиток стійких джерел енергії та енергоефективності.

Крім цього, в.о. Прем'єр-міністра України нагадав, що ЄБРР також затвердив нову програму підтримки малих і середніх підприємств обсягом 55 млн дол. "Кошти за цим проектом допоможуть українським підприємствам стати на шлях енергоефективності, економії та скорочення потреб в енергії. Ця допомога узгоджується з нашою стратегією щодо зниження викидів при виробництві електроенергії, а також захисту навколишнього середовища", - додав Арбузов.