ua en ru

Україна продовжить відстоювати свою позицію у справі про виплату 3 млрд доларів РФ, - Мінфін

Україна продовжить відстоювати свою позицію у справі про виплату 3 млрд доларів РФ, - Мінфін Фото: міністр фінансів України Олександр Данилюк

Мінфін прокоментував рішення Високого суду Лондона про виплату держборгу

Україна продовжить відстоювати свою позицію у справі про виплату 3 млрд доларів Російській Федерації. Про це йдеться в повідомленні Міністерства фінансів України за підсумками рішення Високого суду Лондона.

У Мінфіні зазначили, що суд задовольнив прохання України про подання апеляції та надав дозвіл на апеляційне оскарження з усіх питань, а також призупинив виконання рішення про виплату державного боргу.

"Важливо, що англійський суд визнав протиправними і кричущими акти, здійснені державою-агресором проти України та її народу. Цей розгляд був першим етапом. На наступних етапах процесу Україна продовжить послідовно відстоювати свою позицію", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що в найближчі кілька днів українська сторона ознайомиться з повним текстом рішення і детально проаналізує його наслідки. У Мінфіні зазначили, що суд визнав позицію України сильною і обґрунтованою, проте виніс рішення не на її користь, тому що компетенція англійських судів у сфері високої міжнародної політики забороняє приймати до уваги протиправні дії Росії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна не буде виплачувати 3 млрд доларів РФ до апеляції.