ua en ru

Україна закликає завершити узгодження списків заручників

Україна закликає завершити узгодження списків заручників Фото: Дарка Оліфер (youtube.com-ictv)

Українська сторона жорстко поставила питання неприпустимості застосування тортур по відношенню до заручників

Українська сторона Тристоронньої контактної групи закликає завершити узгодження списків заручників. Про це повідомила прес-секретар представника України в контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Українська сторона жорстко поставила питання неприпустимості застосування тортур по відношенню до незаконно утримуваних осіб, які перебувають на території ОРДЛО. Зокрема, мова йде про тортури, яких зазнала інвалід дитинства Людмила Сурженко. Ми закликаємо завершити узгодження списків в письмовому вигляді з тим, щоб на наступній зустрічі ТКГ була досягнута домовленість про звільнення людей", - сказано в повідомленні.

Основной вопрос сегодняшней работы Трехсторонней контактной группы – соблюдение режима неприменения огня со стороны ОРДЛ...

Опубліковано Darka Olifer 2 серпня 2017 р.

Нагадаємо, на окупованих територіях Донбасу тривають загрози і насильство по відношенню до спостерігачів місії ОБСЄ.

"Загрози і насильство по відношенню до спостерігачів, які продовжують мати місце в ОРДЛО, обурливі і неприпустимі. Ми закликали завершити розслідування і покарати винних у загибелі в ОРЛО співробітника СММ, який був громадянином США", - зазначила Оліфер.