ua en ru

Україна закликає РФ скасувати транзитні обмеження в рамках СОТ

Україна закликає РФ скасувати транзитні обмеження в рамках СОТ Фото: Наталія Микольська

У Женеві відбулося чергове засідання Генеральної ради СОТ

Україна закликала Російську Федерацію негайно скасувати транзитні обмеження і відновити недискримінаційний, вільний режим транзиту для всіх членів Світової організації торгівлі. Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку та торгівлі України.

Так, 27 липня 2016 року у Женеві відбулося чергове засідання Генеральної ради СОТ.

"Ми сподіваємось, що усі розуміють, що це не політична риторика. І ми тут аби забезпечити дотримання правил усіма членами СОТ. Ще раз наполягаємо на необхідності дотримання встановлених правил!" – наголосила заступник голови МЕРТ Наталія Микольська.

Українська сторона вважає, що запровадження РФ обмежень щодо транзиту товарів походженням з України є економічно та юридично необґрунтованим й очікувано призвело до затримок транзиту товарів з України через територію Російської Федерації не лише до Республіки Казахстан та Киргизької Республіки, але й до інших країн Азії.


"Українська делегація привернула увагу країн-членів СОТ, що на сьогодні мова йде вже про перешкоджання Російською Федерацією торгівлі у цілому регіоні, що потребує колективного з боку країн регіону аналізу ситуації та відповідної реакції", - підкреслюється в повідомленні.

Україна закликала країни-члени СОТ звернути увагу на негативний вплив регіональних торговельних бар’єрів на всю світову торгівлю. При цьому делегація Росії під час засідання не надала аргументованих пояснень на питання.

Нагадаємо, раніше Україна закликала Європейський Союз посилити тиск на Російську Федерацію для скасування обмежень на транзит української продукції.