ua en ru

Україна закликає ОБСЄ створити робочу групу з питань кордону в рамках виконання "Мінська"

Україна закликає ОБСЄ створити робочу групу з питань кордону в рамках виконання "Мінська" Фото: Мартін Сайдік (unmultimedia.org)

Україна закликала представника голови ОБСЄ в Україні та ТКГ, посла Мартіна Сайдіка створити робочу групу

Україна закликає спеціального представника діючого голови ОБСЄ в Україні та Тристоронньої контактної групи, посла Мартіна Сайдика створити робочу групи з питань кордону в рамках виконання Мінських домовленостей. Про це повідомляє прес-служба постійного представництва України при міжнародних організаціях у Відні.

"Ми закликаємо посла Сайдіка робити зусилля по створенню робочої групи з питань кордону в рамках Тристоронньої контактної групи в контексті виконання взятих зобов'язань", - заявив представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук .

Крім того, Прокопчук привітав зусилля і відданість спостерігачів СММ ОБСЄ.

"Ми вітаємо зусилля і відданість спостерігачів СММ ОБСЄ, які збирають інформацію і встановлюють факти в умовах триваючої російської агресії проти України та непередбачуваної поведінки російських збройних формувань", - підсумував він.

Нагадаємо, сьогодні представник України в гуманітарній підгрупі на переговорах в Мінську Ірина Геращенко заявила, що краина, Росія, представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста і окремих районів Донецької та Луганської областей повинні створити механізм для пошуку зниклих без вести на Донбасі.