ua en ru

Україна закликає ОБСЄ щодня патрулювати околиці Авдіївки

Україна закликає ОБСЄ щодня патрулювати околиці Авдіївки Фото: українська сторона пропонує ОБСЄ практику "дзеркальних патрулів" Перевести вGoogleBing

Напередодні в результаті обстрілу Авдіївки загинула мирна мешканка

Українська сторона Спільного центру контролю і координації режиму припинення вогню на Донбасі закликає моніторингову місію ОБСЄ до щоденного патрулювання Авдіївки Донецької області. Про це йдеться в повідомленні прес-центру АТО в Facebook.

"Українська сторона закликає відновити практику "дзеркального" патрулювання представниками СММ ОБСЄ та Спільного центру району Авдіївки для деескалації загострення ситуації", - йдеться в повідомленні.


Позиція української сторони аргументується загостренням ситуації в районі Авдіївки протягом тижня. За даними спостерігачів українських представників у СЦКК, бойовики в районі промзони Авдіївки випустили в бік сил АТО 584 снарядів і мін, а район Авдіївки був обстріляний із застосуванням важкого озброєння 98 разів. Зокрема, в результаті обстрілу загинула напередодні мирна мешканка Авдіївки.

Українська сторона пропонує відновити практику щоденного направлення чотирьох "дзеркальних" патрулів ОБСЄ до ключових точок в районі Авдіївки-Ясинуватої.

Українська сторона закликає відновити практику «дзеркального» патрулювання представниками СММ ОБСЄ та Спільного центу ра...

Опубликовано Прес-центр штабу АТО 8 апреля 2016 г.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що біля Авдіївки поранено 3 українських військових.