ua en ru

Україна закликала Радбез ООН розслідувати іноземну допомогу ядерній програмі КНДР

Україна закликала Радбез ООН розслідувати іноземну допомогу ядерній програмі КНДР Фото: Володимир Єльченко (UN Photo/Evan Schneider)

Україна закликала Пхеньян утримуватися від будь-якої демонстрації сили

Україна закликала Раду безпеки Організації об'єднаних націй (ООН) розслідувати іноземну допомогу ядерної програми Північної Кореї (КНДР). Про це заявив постійний представник України в ООН Володимир Єльченко на позачерговому засіданні Радбезу ООН.

"У цілях зміцнення режиму ядерного нерозповсюдження ми закликаємо Раду Безпеки ООН провести поглиблене дослідження по розробці північнокорейських ядерних і ракетних програм, з тим щоб викрити будь-яку можливу іноземну допомогу Пхеньяну в цій області", - заявив Єльченко.

Він підкреслив, що Україна закликає Пхеньян утримуватися від будь-якої демонстрації сили, невідкладно припинити усі ядерні випробування і відновити конструктивний діалог без попередніх умов для забезпечення повного, незворотного і піддається перевірці відмови від своїх ядерних і ракетних програм.

"Україна готова приєднатися до інших членів міжнародного співтовариства, в тому числі в якості нинішнього непостійного члена Ради безпеки ООН, щоб прийняти більш рішучі і рішучі заходи для стримування майбутніх ядерних і ракетних загроз", - резюмував Єльченко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство закордонних справ України засуджує ядерні випробування Корейської Народно-Демократичної Республіки.